Bus tussen Stadskanaal en Zernike rijdt ook in 2019

Mercedes-Benz_Citaro_(O530LE)_Qbuzzwoensdag 25 juli 2018 15:46

De rechtstreekste busverbinding tussen Stadskanaal en het Zerniketerrein blijft ook in 2019 rijden. Daar heeft de ChristenUnie zich samen met veel andere partijen voor uitgesproken.

Sinds april rijdt lijn 27 tijdens de spits van Stadskanaal via Gieten naar de Zernike Campus. Voor studenten uit Oost-Groningen betekent dit een aanzienlijke verkorting van de reistijd omdat ze niet op het hoofdstation van Groningen hoeven over te stappen. 

Hoewel steeds meer reizigers gebruik maakten van lijn 27, was deze verbinding nog niet in de dienstregeling van 2019 opgenomen. Vorige maand vroegen de ChristenUnie, het CDA, de VVD, D66, de PvdA, GroenLinks en ook de Partij voor het Noorden vroegen het provinciebestuur of de buslijn niet kan blijven bestaan. 

Dankzij een extra bijdrage van Groningen Bereikbaar blijft de bus nu ook in 2019 rijden. Statenlid Fredric Geijtenbeek: “Hier zijn we heel erg blij mee. Omdat lijn 27 en lijn 73 uit Emmen gekoppeld zullen worden, is dit niet alleen goed nieuws voor studenten uit Stadskanaal maar ook voor studenten uit Ter Apel en Musselkanaal.” 

« Terug