Bezoek duurzame energieopwekking

SunPark 1128-09-2018 10:22 28-09-2018 10:22

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat we goed zorgen voor de aarde die ons gegeven is. Daarom zijn we voorstander van de duurzame opwekking van energie. Maar windmolens en zonneparken hebben ruimte nodig en worden steeds zichtbaarder in het Groninger landschap. 

Om te ontdekken hoe we in onze provincie het beste ruimte kunnen geven aan duurzame energieopwekking hebben we werkbezoeken georganiseerd. Twee weken geleden lieten we ons informeren over kleine initiatieven, die lokaal energie opwekken.

Deze week bezochten we met een groep van 20 mensen uit de hele provincie grote projecten. Daarvoor gingen we naar de Eemshaven waar de Eemshavencentrale stroom opwekt genoeg voor 3,5 miljoen huishoudens. De centrale wordt omgebouwd tot een biomassacentrale. 

In diezelfde Eemshaven staan enorme windmolens. Eén windmolen, 'De David', levert genoeg stroom voor 5.000 huishoudens. Als er genoeg wind is.

Nabij Farmsum waren we bij de grootste zonneweide van Nederland. Ongeveer 123.000 zonnepanelen zijn geplaatst op 30 hectare (60 voetbalvelden) grond.  Dit park levert stroom aan de industrie in Delfzijl.

Klik hier voor fotoreporages van beide bezoeken.

« Terug

Reacties op 'Bezoek duurzame energieopwekking'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.