Kamerlid Stieneke van der Graaf bezoekt Veelerveen

20171025-CU-Stieneke-vd-Graaf-8948woensdag 15 november 2017

Op zaterdag 19 november krijgt de Spetse Hoeve bezoek van Christen Unie-kamerlid Stieneke van der Graaf. De Spetse Hoeve is onderdeel van Terwille Verslavingszorg. Mannen met een justitieachtergrond krijgen er de mogelijkheid te re-integreren in de maatschappij. De nadruk ligt op het weer verkrijgen van eigen regie, de bewoners leren weer aan het ROER van hun leven te staan en organiseren zoveel mogelijk zelf. Daarbij krijgen ze ondersteuning geboden van begeleiders en behandelaars van Terwille.

Stieneke van der Graaf zit namens de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ze heeft de portefeuille Justitie en Veiligheid en woont in Groningen. Met haar bezoek aan de Spetse Hoeve oriënteert ze zich op hoe re-integratie en resocialisatie handen en voeten krijgt in de praktijk.

Harm de Vries, raadslid voor de ChristenUnie in Vlagtwedde is blij met het bezoek. “Re-integratie is een belangrijk thema voor ons. Mensen verdienen een nieuwe kans. Iedereen moet bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om op een goede en eerlijke manier van schulden af te komen.”

De visie van de Spetse Hoeve  is herstelondersteunend: de bewoners komen weer aan het roer van hun leven te staan. Hulpverleners en overheid 'varen'mee  om hen te ondersteunen de wind in de zeilen te houden.

Onderdeel van het bezoek is de overhandiging van een daadwerkelijk roer. Het programma begint om 10.00

« Terug

Reacties op 'Kamerlid Stieneke van der Graaf bezoekt Veelerveen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.