Kiezers: Bedankt!

westerwoldewoensdag 29 november 2017

Woensdag 22 november gingen 8961 mensen uit het mooie Westerwolde naar de stembus. Van al die mensen hebben 375 hun stem gegeven aan ChristenUnie Westerwolde. We willen hen daarvoor danken. Bij deze.

Helaas waren die 375 stemmen niet voldoende voor een zetel in de nieuwe raad. Toen we hoorden dat we met twee stemmen méér,  kans hadden gemaakt op een restzetel, hebben we  de voorzitter van het Centraal Stembureau Westerwolde verzocht om een hertelling. De voorzitter, mevr. Kompier, reageerde in een vriendelijke brief:

".. Alhoewel er sympathie is voor uw verzoek, is het verzoek getoetst aan de  "Circulaire hertellingen Gemeenteraadsverkiezingen".  Hieruit blijkt o.a. dat alleen in geval van ernstig vermoeden van fouten bij de stemopneming die de zetelverdeling kan beïnvloeden, kan worden besloten tot hertelling.." 

En:

"..Ten slotte deel ik u mede dat het aantal uitgebrachte stemmen op basis van de berekening ook niet voldoende was voor het behalen van de restzetel. Tot mijn spijt moet ik dan ook constateren dat de verkiezingsuitslag met zich meebrengt dat ChristenUnie Westerwolde geen deel uitmaakt van de nieuwe raad van de gemeente Westerwolde.."

Wat ons betreft nogmaals: Alle kiezers die vertrouwen hebben uitgesproken in de ChristenUnie Westerwolde:  Bedankt!!

« Terug

Reacties op 'Kiezers: Bedankt!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.